Bemutatkozás - Fipkersz

FIPKERSZ Kft
Tartalomhoz ugrás
Bemutatkozás

A Fehérgyarmati Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató KFT /FIPKERSZ KFT/ a Nyíregyházi Mezőgép Vállalat 3. számú gyáregységéből alakult 1989. október 01-től 100 %-os belföldi magánszemélyek tulajdonlásával.
  
Székhelye: 4900. Fehérgyarmat, Szatmári u. 43. sz. alatti Magyarország ÉK-i részén Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében található.
 
Törzstőkéje: alakuláskor 24,2 m Ft, és 2015-től tőkeemeléssel 242 m Ft-ra módosult.
  
A városközpont a keleti határhoz 25 km-re terül el. A Gazdasági Társaság elhelyezkedése a lakóterületen kívül a város dél-keleti részén a vasútállomástól egy kilométerre helyezkedik el.

Az üzem helyrajzi száma 2319, területe 8,6 hektár, parkosítva, a beépített terület 10.500 m2, a műhelyek alapterülete 7500 m2, számuk 8 db. Az üzem belső úthálózata, a rakodó-raktár terület szilárd burkolatú.

 
1 műhelyben daraboló, hidegalakító, 1 műhelyben forgácsoló tevékenységre alkalmas berendezések vannak elhelyezve, 4 műhely lakatos-hegesztő tevékenység elvégzésére alkalmas, 1 műhely szemcseszórás és egy műhely festőüzem, a felület előkészítésre és festésre.
 
Vonzáskörzete: Fehérgyarmat város és kb. 20-25 km-es körzetben lévő települések, jelentős szabad munkaerő-tartalékkal rendelkezik, így biztosítva a munkaerő utánpótlást, ennek ellenére jól képzett szakmunkások (lakatos-hegesztő) és szakmérnökök hiányoznak. A térség legnagyobb foglalkoztató egysége.
 
Fő tevékenységi körei és főbb termékei:
  • Fém hő kandallók gyártása német és angol piacra
  • Különböző fémszerkezetek gyártása
   
Megalakuláskor a Nyíregyházi MEZŐGÉP-től örökölt mezőgazdasági gépgyártás, lakókocsi gyártás és később a kábelkorbács gyártás és aszfaltvágó volt a fő termékei.
 
1995-től kezdtünk el kandallókályhákat gyártani, először tűztereket és folyamatosan átálltunk kandallókályha gyártásra bérmunkában.
 
Külföldi megrendelőinknek 1998. óta szállítunk a német és 2005-től angol piacra .
 
A kandallógyártásnál folyamatos emelkedés tapasztalható, mivel 2010-ben megszűnt a kábelkorbács gyártás és az aszfaltvágó gyártás. Azóta csak kandallókályha gyártás és minimális fémszerkezet gyártást folytatunk.
 
A termékekhez a műszaki dokumentációt a 2 külföldi partner biztosítja, tehát saját tervezési tevékenység nem történik a Kft-nél.
 
Létszámgazdálkodásunknál folyamatos növekedés tapasztalható 2017-2018 óta.
 
2018-ban 174 fő, 2020-ban már 210 fő volt az átlaglétszám, jelenleg 2023-as évben  235 fő.
 
Két külföldi partnerünk hosszú távon kapacitásunkat növekvő mértékben leterheli. Ami bizonyítja Kft-nk iránti megelégedést és folyamatos kiemelkedő minőségben gyártott termékeink iránti igényüket.
 
A rendelésállomány fokozatosan növekedik az utóbbi években milliárdos növekedés tapasztalható évente, sz árbevétel 2 év alatt megduplázódott, jelenleg 4.3 milliárd..
 
A külföldi partnerek a Kft beruházásában, fejlődésében is részt vesznek, támogatják a minél korszerűbb gyártáshoz való technológiai eszközök beszerzését. Rendelkezünk, illetve folyamatban lévő beruházásokkal rendelkezni fogunk a magasabb minőségi és mennyiségi gyártáshoz szükséges gépi berendezéssel és technológiával, saját erőből és pályázatok által.
Amennyiben kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon.
FIPKERSZ Kft.
Fehérgyarmat, Szatmári út 43.
+36 44 510 148
info@fipkersz.hu
Vissza a tartalomhoz